Озима пшениця Астарта – середньостиглий сорт високоінтенсивного типу. Забезпечує отримання високих та стабільних по роках урожаїв на різних фонах мінерального живлення. Невибагливий до умов вирощування, попередників і строків
сівби, має високу екологічну пластичність.
БІОЛОГІЧНІ ОЗНАКИ:
- Сорт середньостебловий, середньостиглий.
- Вегетаційний період 265-282 дні.
- Має високу зимота посухостійкість.
- Стійкий до вилягання, ураження борошнистою росою та бурою листковою іржею.
- Стійкий до проростання та”обсипання зерна.
- Різновидність лютесценс.
ЯКІСТЬ ЗЕРНА
Борошномельні та хлібопекарські властивості добрі. Зерно сорту Астарта містить 13,4-14,2 95 білка, 28,9-31,596 сирої клейковини, сила борошна 232- 287 а.о., об’єм хліба із 100 г борошна 980-1000 мл. Належить до цінних пшениць.
АГРОТЕХНІЧНІ ВИМОГИ
Сорт необхідно вирощувати за інтенсивною технологією із внесенням оптимальних та високих доз мінеральних добрив.
Для забезпечення отримання високих урожаїв зерна необхідно проводити також захист рослин від шкідників та хвороб, особливо після викидання колосу, фунгіцидами типу альто супер, фалькон чи фолікур.
З метою отримання високоякісного зерна потрібно проводити третє підживлення сухими азотовими туками чи позакореневе підживлення карбамідом М10-.15 кг д.р. на га у фазі колосіння-молочна стиглість.
Норма висіву насіння 5,5-6,0 млн схожих зерен на 1 га залежно від зони та вологозабезпечення.