Амоній фосфорнокислий – це висококонцентроване легкорозчинне комплексне азотно-фосфорне добриво в гранулах сірого кольору. Застосування аммофосу сприяє розвитку потужної кореневої системи, поліпшення смакових якостей плодів і ягід, підвищення опірності рослин до несприятливих умов, збільшення врожайності, продовження терміну зберігання готової продукції.
Амофос можна застосовувати як планово, для його майбутнє вплив на рослини, а й екстрено, у разі перших ознак нестачі фосфору.
Застосовується на будь-яких типах ґрунтів для основного та рядкового внесення, для підживлення під час вегетації під основні культури в умовах відкритого та закритого ґрунту. Своєчасне внесення даного добрива забезпечує захист кореневої системи та підвищує морозостійкість рослин, прискорює процес формування та дозрівання плодів, підвищує їх якісні характеристики при зберіганні.
Але особливо активно це добриво впливає на родючість рослин при комбінуванні його з азотовмісними агрохімікатами, такими як аміачна селітра. При спільному внесенні цих мінеральних добрив урожайність оброблюваних культур збільшується на 20-40%.
Концентроване фосфорне добриво у гранулах сірого кольору. Застосовується на будь-яких типах ґрунтів, для підживлення під час вегетації під основні культури в умовах відкритого та закритого ґрунту.
Амофос можна вносити лише під певні види городніх та садових культур:
- картопля, овочі, суниця, квіти:
- при перекопуванні восени або навесні – 15 – 20 г на 1 кв.м.;
- при посадці розсади – 2 г на лунку;
- при підживленні – 5 – 10 г на 1 кв.м.;
- виноград – навесні землю під лозами обробляють аммофосом, розведеним у питній воді, з розрахунку 400г на 10 л води. Через два тижні рекомендується зробити листове підживлення розчином, з розрахунку 150 г на 10 л води. Крім поживних властивостей, які це добриво передає винограду, він має ще одну позитивну особливість – не дає накопичуватися нітратам у готовій продукції;
- буряк – амофос служить прекрасним підживленням для всіх видів буряків – їдальні, цукрового, кормового, тому що допомагає накопичувати цукор у коренеплоді, і виводити з нього шкідливі речовини. Це мінеральне підживлення вносять під час посадки коренеплоду, витрачаючи близько 5 г
- гранул на 1 метр рядка;
- плодові дерева – 20 – 30 г на 1 кв.м.;
- смородину, малину – 15 – 20 г на 1 кв.м.
РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВНЕСЕННЯ НА ДАЧНИХ ДІЛЬНИЦЯХ:
Підживлення
Овочеві 20 – 30 г на 1 кв.м. 5 – 10 г на один погонний метр у міжрядді на глибину 6 – 8 см
15 – 25 г на 1 кв.м.
5 – 10 г на один погонний метр у міжряддя на глибину 6 – 8 см
Плодові 15 – 30 г на 1 кв.м.
5 – 10 г на 1 кв.м. ствольного кола
Ягідні чагарники 15 – 30 г на 1 кв.м. 4 – 5 г на 1 кв.м. Квіти, газонна трава 15 – 20 г на 1 кв.м.
4 – 5 г на 1 кв.м.
Властивості:
- забезпечує захист кореневої системи;
- підвищує морозостійкість рослин;
- прискорює процес формування та дозрівання плодів;
- підвищує якісні характеристики при зберіганні.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.